5 عامل موثر در هزینه ترخیص کالا
- انبار داری
- حقوق و عوارض ورودی
- هزینه تخلیه و بارگیری
- هزینه بیمه نامه
- هزینه دریافت مجوز
آشنایی با 5 عامل موثر بر هزینه ترخیص کالا از گمرک
یکی از مهمترین هزینه های گمرکی که بازرگانان پرداخت می کنند هزینه های واردات و ترخیص کالا از گمرک است . در صورت پرداخت نکردن به موقع و دقیق این هزینه ها بازرگانان مشمول پرداخت جریمه می شوند بنابراین مهم است که قبل از ترخیص کالا از گمرک با عوامل موثر بر هزینه ترخیص کالا از گمرک آشنا باشید . در این مقاله به طور دقیق این موارد را بررسی خواهیم کرد .
- انبارداری از عوامل موثر بر هزینه ترخیص کالا از گمرک
هزینه انبار داری یکی از عواملی است که بر هزینه ترخیص کالا از گمرک تاثیر می گذارد .این هزینه گاهی هنگام انجام هماهنگی های لازم برای حمل و نقل بین المللی انجام می شود . اما اگر هزینه را در این زمان پرداخت نکرده باشند باید هزینه انبار داری را در مراحل ترخیص کالا از گمرک بپردازند . هزینه انبار داری برای ترخیص کالا از گمرک با توجه به وزن و مقدار برآورد می شود . همچنین توجه داشته باشید در صورتی که کالا پیش از تاریخ معین از گمرک ترخیص نشود باید هزینه ای تحت عنوان دموراژ نیز پرداخت کنید.
برای ترخیص محموله خود از گمرک باید اظهارنامه ای را تکمیل کنید که در آن شماره تعرفه کالا که همان کدینگ کالا است ذکر می شود . اگر تعرفه گمرکی کالا به صورت صحیح وارد نشده باشد واردکننده کالا طبق ماده 27 امور گمرکی موظف به پرداخت جریمه خواهد بود .
2. عوارض یکی دیگر از عوامل موثر بر محاسبه هزینه کالا از گمرک
یکی دیگر از عوامل موثر بر هزینه ترخیص کالا از گمرک حقوق و عوارض ورودی است . این هزینه شامل هزینه های تقریبی خدمات گمرک می شوند . این هزینه ها به صورت مستقل از حقوق ورودی پرداخت خواهد شد . حقوق ورودی که توسط نهاد گمرک جمهوری اسلامی ایران دریافت می شود شامل سود بازرگانی و 4 درصد ارزش گمرکی است . به طور معمول 10 درصد از هزینه حمل و 8 درصد از هزینه پرداختی برای سازمان استاندارد جزو حقوق ورودی کالا هستند .همه کشورهای دنیا حقوق و عوارض ورودی را بعد از حمل و نقل بین المللی هوایی و زمینی یا دریایی برای ترخیص کالا از گمرک از تجار و بازرگانان دریافت می کنند . در واقع حقوق و عوارض ورودی یک اصل بین المللی محسوب می شود.
3. هزینه تخلیه و بارگیری از عوامل موثر بر هزینه ترخیص کالا در حمل و نقل دریایی
یکی دیگر از مواردی که بر هزینه ترخیص کالا از گمرک تاثیر دارد هزینه تخلیه و بارگیری است . این هزینه برای ترخیص انواع کالا از جمله واردات دارو یا مواد غذایی ، بیشتر در گمرکات دریایی اتفاق می افتد . زمانی که بار به گمرک کشور مبدا می رسد ، گمرک وظیفه دارد تا عملیات تخلیه و بارگیری را برای بازرگانان انجام دهد. در این مرحله گمرک هزینه ای به عنوان هزینه تخلیه و بارگیری از وارد کننده دریافت می کند .برآورد هزینه تخلیه و بارگیری کالا با توجه به نوع،حجم و وزن مرسوله متغیر خواهد بود. به عنوان مثال اگر ابعاد مرسوله از حالت عادی بزرگتر باشد،هزینه بارگیری نیز بیشتر می شود.هزینه تخلیه بارگیری نرخ مصوبی دارد که توسط سازمان گمرک تعیین می شود.
4. هزینه بیمه نامه برای ترخیص کالا از گمرک
در پروسه حمل ونقل بین المللی کالا همچون ارسال بار به دبی،ورود کالا به ایران یا هر نقطه دیگری از دنیا،ممکن است کالا درحین فرآیند ترخیص دچار سانحه شده و به آن خسارتی وارد می شود. در این شرایط گمرک وظیفه دارد که مسئولیت بارگیری و نگهداری کالا را تا زمان ترخیص برعهده داشته باشد. مزیت دریافت بیمه این است که اگر خسارتی به کالا وارد شود سازمان گمرک وظیفه پرداخت خسارت به صاحب کالا را به عهده خواهد داشت.
سازمان گمرک 0.5 درصد از ارزش کالای وارد شده را به عنوان حق بیمه دریافت می کند.
5. هزینه دریافت مجوز برای ترخیص کالا از گمرک
با توجه به نوع کالا و کشوری که واردات از آن انجام می شود، نیاز به دریافت مجوزهای گوناگونی خواهد داشت. به عنوان مثال مجوزهای لازم برای حمل و نقل بین المللی به فرانسه با مجوزهلی لازم ارسال بار به کشورهای دیگر می تواند متفاوت باشدبرخی از مهم ترین مجوزهایی که بازرگانان برای ترخیص کالا از گمرک دریافت می کنند،شامل مجوز استاندارد،مجوز بهداشت یا مجوز سازمان انرژی اتمی می شود. بازرگانان در این شرایط باید هزینه هر یک از مجوزها را پرداخت کنند که بر نرخ کالا تا ثیر می گذارند.
قوانین واردات کالا
تمامی کشورها برای سازماندهی و جهت دهی واردات قوانین را در این خصوص وضع می کنند تا بتوانند نیاز های جامعه را به بهترین شکل تامین نمایند. قوانین واردات کالا در کشورهای مختلف متفاوت است و هر کشوری بر اساس سیاست های خاصی که دارد قوانین واردات کالا را وضع می کند.
در هر صورت برای واردات کالا قبل از شروع کسب و کار خود باید حتما از قوانین واردات کالا و فرایند و مراحل واردات اطلاعات به روزی داشته باشید تا دچار مشکل نشوید . جدا از قوانین کلی واردات کالا برخی قوانین در مورد کالاهای مختلف متفاوت است بنابراین شما باید از قوانین واردات کالای مورد نظر خود آگاهی کامل کسب کرده و اطلاعات خود را به روز کنید زیرا قوانین همواره در حال تغییر هستند .
واردات چه کالاهایی سودآور است ؟
تعرفه گمرکی درصدی است که هر دولت برای انواع کالا در نظر می گیرد و به این معنی است که شما باید درصد مشخصی از مبلغ فاکتور خود را به گمرک کشور پرداخت کنید . حال دولت به منظور حمایت تولیدکنندگان داخلی برای کالاهایی که در داخل تولید می شوند تعرفه گمرکی بالایی را در نظر می گیرد تا واردات آن کالای بخصوص دشوار و پر هزینه باشد لذا بهتر است سراغ کالاهایی بروید که در ایران یا تولید نمی شوند و یا بسیار کمیاب هستند تا با پرداخت عوارض گمرکی کمتر هزینه های خود را کاهش داده و در نتیجه سود بیشتری کسب کنید . به طور مثال کالاهای زیر جزو کالاهای وارداتی سودآور در نظر گرفته می شوند.
- واردات خوراک دام و طیور
- واردات تجهیزات پزشکی
- واردات پوشاک
- واردات مواد اولیه
- لوازم جانبی موبایل
مالیات واردات کالا
در تمام کشورها واردات کالا به کشور با پرداخت مالیات همراه است . مبلغ مالیاتی برای هر کالا متفاوت است و توسط دولت و بر اساس سیاست هایی که در زمینه واردات کالا دارد تعیین می شود لذا شما برای اینکه بتوانید کالای خود را ترخیص و از گمرک خارج کنید موظف به پرداخت مالیات تعیین شده هستید .
در این مقاله در مورد عوامل موثر در ترخیص کالا،قوانین واردات و مالیات واردات کالا صحبت کردیم اگر سوالی در این زمینه دارید در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح کرده تا در اسرع وقت به سوال شما پاسخ داده شود.