مراحل صادرات مواد غذایی
سودآوری صادرات و تجارت موادغذایی سبب شد که اکثر تجار سودای این تجارت را داشته باشند اما این تجارباید بدانند که برای موفقیت در این عرصه باید به اصول مهم صادرات و مراحل صادرات مواد غذایی آشنا باشند . چرا که مهم ترین اصل برای داشتن یک تجارت بی خطر داشتن اطلاعات لازم و دانش تخصصی این حوزه است . یکی از مهم ترین اطلاعات لازم در زمان این تجارت ، آشنایی با قوانین و مراحل صادرات موادغذایی است . این نوع تجارت نیز مانند سایر تجارت ها دارای قوانین ثبت شده ای در گمرک و وزارت صنعت و معدن و تجارت است که تمام تجار باید به آن آشنا باشند .
یکی از مهم ترین مراحل تجارت موادغذایی ، قیمت گذاری کالاست که از سوی کمیسیون نرخ گذاری گمرک انجام می گیرد . در مرحله بعد تجار باید بازار هدف خود را بشناسند و با توجه به نیاز بازار هدف ، اقدام به صادرات نمایند . به طور کلی مراحل صادرات محصولات غذایی شامل بازاریابی ، اخذ مجوز صادرات ، تعیین قیمت کالا ، صدور و ارائه پروفرما ، بسته بندی کالا ، اخذ مجوز بازرسی محصول ، دریافت گواهی مبدا ، بستن قرارداد بیمه با شرکت حمل و نقل ، اظهار محصول به کالا و ارسال کالا می باشد .
موادغذایی صادراتی ایران
تنوع مواد غذایی و محصولات کشاورزی کشور ما سبب شده که کشورهای زیادی خریدار محصولات غذایی ما باشند که از جمله آن می توان به کشورهای امارات متحده عربی ، افغانستان ، روسیه ، ترکیه ، آلمان ، برزیل ، سوئیس ، هلند ، هند ، انگلستان ، پاکستان و ترکمنستان اشاره کرد . البته صادرات این مواد غذایی به این کشورها دلیل بر این نیست که این کشورها هیچ نحوه تولید محصول کشاورزی ندارند ولی در تولید برخی از محصولات کشاورزی ضعیف هستند . به عنوان مثال کشور عمان بهترین خریدار و وارد کننده ی صیفی جات و گلابی و زعفران است ، کشور عراق بهترین واردکننده ی رب گوجه فرنگی ، دانه های روغنی ، کنجد و حلوا شکری ایران است ، کشور روسیه بهترین خریدار کشمش ، خرما ، کیوی ، پسته و فلفل است .
از دیگر محصولات و موادغذایی صادراتی ایران به سایر کشورها می توان به صادرات خرما و مشتقات آن چون شیره خرما و قهوه خرما و هسته خرما به کشور قطر و روسیه و تونس ، کیک و کلوچه به کشور چین ، صادرات زعفران به کشورهای اروپایی و عربی و همچنین صادرات چای ایرانی به کشورهای آلمان ، روسیه ، هند ، ترکیه و عراق و قزاقستان اشاره نمود .
مجوز صادرات مواد غذایی
از آنجایی که صادرات مواد و محصولات غذایی به سایر کشورها بسیار حساس هستند لذا تجار در زمان این تجارت هم باید به قوانین داخلی و هم کشور مقصد آشنا باشند و طبق این مقررات و اصول اقدام به صادرات نمایند .
یکی از مهم ترین این قوانین ، اخذ مجوز صادرات مواد غذایی است که باید بدانید مراحل اخذ این مجوز با سایر کالاها آنچنان تفاوتی دارد. گام اول برای دریافت این مجوزها داشتن کارت بازرگانی یا ارائه دادن یک کارت بازرگانی با نام یک صادرکننده معتبر است .
پس از ارائه ی چنین کارتی می توانید مجوز صدور کالا را دریافت کنید . البته این مجوز برای صادرات محصولات غذایی چون انواع روغن ها و شکر و آرد می باشد . سایر مجوزهای لازم برای این تجارت اخذ مجوزهای وزارت بهداشت و قرنطینه و گواهی استاندارد است . از دیگر گواهی مهم و لازم برای صدور مجوز صادرات محصولات غذایی ، اخذ گواهی انرژی اتمی است . درمراحل آخر تجار باید صورت عدل بندی Packing List را تهیه کنند و بعد از اتمام این مراحل ، مجوز صادرات موادغذایی را از گمرک اخذ کنند .