4 مدارک لازم برای واردات برنج
جهت صدور مجوز واردات مواد اولیه غذایی مانند برنج شما باید مدارکی را تهیه و تحویل مراجع ذی ربط کنید . مطابق مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی برای ورود برنج ابتدا متقاضی باید مدارک ذیل را تکمیل و ارائه می نماید :
- اصل پیش فاکتور ( پروفرما اینویس ) به علاوه دو برگ تصویر آن
- اصل اوراق ثبت سفارش تکمیل شده به انضمام یک برگ تصویر صفحه اول آن
- آنالیز معتبر مرتبط با پروفرم کالا شامل مشخصات کامل فیزیکی ، شیمیائی و در صورت لزوم مشخصات میکروبی
- پیش نمونه در صورت لزوم
مدارک لازم جهت صدور مجوز ترخیص مواد اولیه غذایی ( مانند برنج )
- فاکتور کالا ( به انضمام یک برگ تصویر آن )
- اصل نسخه دوم متقاضی ( نسخه دوم پروفرم تایید شده در مرحله ورود )
- اصل گواهی بهداشت و قابلیت مصرف مرتبط با فاکتور که به تایید مقامات ذی صلاح بهداشتی کشور مبدا رسیده و ممهور به مهر سفارت جمهوری اسلامی ایران باشد .
- اصل برگ آنالیز به انضمام یک برگ تصویر آن
پس از بررسی مدارک و کنترل کلیه مشخصات از گمرک ورودی اقدام به نمونه برداری گردیده و به همراه برگ آنالیز تایید شده به آزمایشگاهی کنترل غذا و دارو ارسال می شود تا پس از مطابقت نمونه با آنالیز مربوطه مجوز مصرف صادر گردد.
تعادل تعرفه ها در واردات برنج
در نظر گرفتن تعرفه بالا برای واردات برنج باعث کاهش واردات می شود ، این امر همچنین موجب افزایش فروش برنج ایرانی و افزایش قیمت ها در بازار می شود . اما در صورت کاهش تعرفه واردات ، میزان واردات بیشتر شده و مردم بیشتر به محصولات خارجی روی می آورند که این مسئله به ضرر کشاورزان و خرده فروشان ایرانی است ، بنابراین توصیه می شود که یک تعرفه متعادل برای وارد کردن برنج به کشور در نظر گرفته شود .
ترخیص برنج وارداتی از گمرکات ایران به کمک ترخیصکار گمرک
شما می توانید با بکارگیری ترخیصکار گمرک ، کالای خود را با کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین هزینه از گمرکات ایران ترخیص کنید . ترخیصکار گمرک بواسطه آگاهی نسبت به قوانین گمرکی ، موقعیت و مزیت های گمرکات و تجربه کاری می تواند از هدر رفت هزینه و زمان جلوگیری کرده و راندمان تجارت پایا با بیش از یک دهه سابقه فعالیت در امر ترخیصکاری ، مفتخر است که تمام امور ترخیص کالا از گمرک را با بالاترین کیفیت و کم ترین هدر رفت هزینه بر عهده گرفته و به سرانجام برساند .
انواع رقم های برنج وارداتی به ایران
برنج های وارداتی معمولا بر ویژگی های ظاهری و پخت آن به مدل ها یا اصطلاحا رقم های مختلفی تقسیم بندی می شود . رقم های مختلف برنج هم از نظر ظاهری شامل رنگ و طول دانه و هم از نظر عطر و نحوه پخت متفاوت است . در ایران عمدتا انواع برنج های زیر را وارد می کنند و البته شناخت و تشخیص رقم برنج نیازمند تست های فنی یا نگاه خبرگانه است و گاها تمایز رقم های مختلف برای افراد عادی غیر ممکن است .
برنج باسماتی : برنج باسماتی یا Basmati یک برنج دانه بلند و عطر و رایحه مناسب است که عمدتا از هند و پاکستان وارد می شود . از جمله رقم های مشهور و محبوب برنج های وارداتی به ایران ، برنج باسماتی 1121 است که این رقم برنج طول دانه ی خام و نپخته آن است که بین 8/3 تا 8/5 میلیمتر بوده و پس از پخت معمولا تا دو یا دو ونیم برابر افزایش طول خواهد داشت . این رقم بیشتر توسط کشاورزان هندی کاشت می شود ولی در حال حاضر بدلیل تقاضای بالا بسیار کمیاب یا گرنقدر می باشد .
رقم های 1718 و رقم 1509 باسماتی : این رقم ها های باسماتی نیز با توجه به محدودیت میزان تولید 1121 در هند در سایر نقاط هند و پاکستان زیر کشت می رود . این رقم ها نسبت به 1121 کمی کوتاهتر و لاغر تر بوده و تشخیص آن نیازمند آزمون های اندازه گیری یا نگاه خبرگان کارشناسی است که تجربه کافی در شناخت و بررسی رقم های مختلف برنج وارداتی را داشته باشند .
رقم های سوپر کرنال باسماتی : این رقم ها نیز مانند رقم های باسماتی عرف بازار برنج بوده ولی از نظر سایز و شکل کمی متفاوت از برنج های باسماتی است .
برنج قهوه ای باسماتی : برنج های قهوه ای باسماتی نیز در هند بسیار کشت می شود ولی در ایران کمتر مورد استقبال و استفاده قرار گرفته است .
در واقع و بطور کلی می توان گفت که برنج هندی بهترین برنج در دنیا است و بر اساس گزارشات سازمان غذا ، بعد از برنج هندی ،برنج پاکستانی در رده دوم از نظر کیفیت و پخت قرار دارد .
برنج غیر باسماتی : انواع مختلف برنج دانه متوسط و کوتاه که از کشورهایی مانند تایلند و ویتنام وارد می شوند و این برنج ها نیز از طعم و کیفیت مناسبی برخوردار هستند .
برنج های کشت شده در چین و سایر کشور ها : که شامل انواع مختلفی از برنج های چینی می شود . البته برنج های چینی بدلیل سایز کوچک و طعم متفاوت با ذایقه ایرانیان کمتر مورد توجه قرار گرفته و کمتر به کشور وارد می شود .