5 مرحله از قوانین واردات و صادرات کالا
همان طور که گفته شد کالا یک نیاز مبرم و اساسی در تامین نیازهای جوامع مختلف شناخته می شود،به طوری که دولت ها سعی دارند با تدوین قوانین و مقررات خاص در این زمینه،شرایط مناسب برای انجام این فرآیند اقتصادی را برای تجار و بازرگانان خود ایجاد نمایند تا تمامی مراحل واردات کالا به شکل کاملا اصولی و مطابق با قوانین بین المللی انجام شود.
در نتیجه باید گفت که هر واردکننده کالا موظف است علاوه بر شناخت چگونگی مراحل واردات کالا،با قوانین و مقررات خاص این فرآیند نیز آشنا باشد و همواره اطلاعات خود را در این زمینه به روز نماید.در واقع شناخت قوانین و مقررات کالا موجب می شود که بازرگانان و تجار تمامی فعالیت های خود را در این زمینه مطابق با قوانین داخلی و خارجی به انجام برسانند و به این طریق از بروز هرگونه تخلف جلوگیری به عمل آورند.
به منظور آشنایی شما با قوانین اصلی و ضروری واردات کالا،در این بخش از مقاله سعی کردیم به چند مورد از قوانین اصلی و آیین نامه های اجرایی در این زمینه اشاره کنیم. موارد ذیل قوانین اصلی و مهم در حوزه صادرات و واردات کالا می باشند که هر وارد کننده کالا موظف است اطلاعات کامل، جامع و به روزی در مورد این قوانین و آیین نامه هارا کسب نماید:
1- قانون مقررات صادرات و واردات: این قانون از جمله اصلی ترین قوانین پایه ای در حوزه های مختلف تجارت بوده و در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است. این قانون در 24 ماده مختلف تدوین شده و به بیان کلیات و خط قرمز های مربوط به حوزه های تجاری می پردازد.
2- آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات: این آیین نامه در ادامه ی قانون فوق و در سال 1373 توسط هیئت وزیران به تصویب رسید.آیین نامه مذکور در 46 ماده تنظیم شده و نکات اجرایی مختلفی در زمینه واردات بیان می کند.
3-قانون و آیین نامهامور گمرکی: این قانون در سال 1390 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و حاوی نکاتی در زمینه ترخیص کالا و فرآیند گمرکی می باشد.
مطالعه این آیین نامه تجار و بازرگانان را با قوانین واردات بیشتر آشنا خواهد کرد.
4- کتاب مقررات صادرات و واردات: این کتاب نکات اجرایی بسیار زیادی را در خصوص واردات کالاهای مختلف و تعرفه های مرتبط با آن بیان می کند و همچنین نکته مهم در خصوص این کتاب این است که کتاب مذکور هر ساله بروزرسانی شده و توسط سازمان توسعه تجارت منتشر می شود.
بخش نامه های اجرایی: بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرایی جزئ مهم ترین قوانین واردات کالابه شمار می روند و مطالعه ی آن ها شما را با جزئی ترین و به روزترین مقررات این حوزه آشنا می کند. برای اطلاع از این بخش نامه ها لازم است که به طور مرتب و روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به تجارت و واردات کالاهای مختلف را بررسی کنید.
2 پاسخ
بسیار عالی و کاربردی 👌🏻
فوق العاده ، موفق باشید