5 نوع ارز در روند ترخیص کالا
ترخیص کالا قطعی از تجاری به موارد زیر تقسیم می گردد :
- واردات بدون انتقال ارز
- واردات از طریق مبادلات مرکزی
- واردات از طریق مناطق آزاد تجاری ، صنعتی
- واردات در مقابل صادرات ( ارز صادرات غیر نفتی )
- واردات از طریق اعتبار اسنادی ( گشایش اعتبار در بانک )
در سامانه ثبت ارز در بخش نوع معامله ، منبع تامین ارز به منظور پرداخت وجهمانند کالا را مشخص می نمایید .
گزینه ارز آزاد جهت گشایش اعتبار اسنادی در بانک
بازرگانان اغلب بدین روش واردات کالا میکنند . به این معنا که پول از طریق سیستم بانکی معامله می شود . معاملات نقدی شامل معاملاتی می باشد که بین خریدار و فروشنده به محض انجام معامله ارز و ریال با هم مبادله میگردد.
دلار حواله
حواله از طریق موسسات یا صرافی ها پول را به کارگزار خود در خارج کشور می پردازد و فروشنده پول را از آن دریافت می کند .
دلار مبادله ای : یعنی نرخ دولتی یا رسمی ارز که هر هفته اعلام می گردد
گزینه بدون انتقال ارز از محل سرمایه گذاری خارجی پس از تایید سازمان سرمایه گذاری ، وزارت امور اقتصادی و دارایی : بازرگانان بر اساس موارد مصوب هیات وزیران برخی کالاها را بدون انتقال ارز واردات می کنند مانند سیگار ، قطعات تلفن همراه . و یا کسانی که آگهی تاسیس ، بهره برداری داشته باشند برای واردات مواد اولیه تولید و قطعات و ماشین آلات تولید از این شیوه پرداخت استفاده می نمایند .
حساب ذخیره ارزی : در این نوع واردات بخشی از هزینه توسط حساب ذخیره ارزی و مابقی توسط بازرگان پرداخت می شود.
واردات در مقابل صادرات به کشورهای آسیای میانه و آفریقا به نام صادرکننده یا به نام دیگری با واگذاری رسمی از طریق دفاتر اسناد رسمی صادر کننده از ارز حاصل از صادرات برای واردات اقدام می نماید.
وام ارزی : وام از جنس ارز خارجی برای واحدهای تولیدی که پروانه تاسیس دارند ولی خط تولید آنها راه اندازی نشده و پروانه تاسیس دارند ولی خط تولید آنها راه اندازی نشده و پروانه بهره برداری ندارند از طریق شعبه مرکزی بانک این وام را دریافت می نمایند . واحد های تولیدی فاقد کارت بازرگانی می توانند برای واردات ماشین آلات ، تجهیزات و اجزاء و قطعات مورد نیاز مبادرت به اخذ کارت موقت از اداره کل مقررات صادرات و واردات نمایند.
ورود موقت : کارمزد ثبت سفارش ندارد چرا که کالا وارد میشود و پس از اعمال تغییرات جزئی مجددا به خارج از کشور صادر می گردد.
شیوه های پرداخت ارز به منظور پرداخت وجه کالا در ثبت سفارش
اعتبار اسنادی : یک روش مطمئن برای خریدار و فروشنده ، خریدار وجه کالا را به بانک می دهد و بانک عامل پرداخت را انجام می دهد.
برات وصولی : مانند همان روش اعتبار اسنادی است و به جای شماره LC شماره برات ذکر می شود .
نقدی : تامین مالی نقدا انجام می شود .
یوزانس : از طریق سیستم بانکی انجام می گردد ، مدت و نرخ اضافه شده به قیمت اولیه کالا اضافه می گردد.
نحوه فروش ارز در سامانه نیما
طبق مصوبه جدید دولت 95% ارز حاصل از صادرات ظرف مدت 6 ماه از تاریخ صدور پروانه گمرکی به چرخه تجارت کشور برگردانند. روش های مختلف جهت بازگردان ارز حاصل صادرات وجود دارد :
- فروش ارز به بانک و صرافی های مجاز از طریق سامانه نیما
- واردات در مقابل صادرات
- سپرده گذاری ارزی نزد بانک ها
- پرداخت بدهی ارزی
از طریق سامانه تجارت جامع صادرکنندگان ارز خود را عرضه می کنند و صرافی هم از طریق سامانه سنا درخواست خرید خود را ثبت می کنند . صادر کننده ابتدا پیشنهاد خود را در سامانه ثبت می کند این پیشنهاد شامل نرخ ارز مورد نظر ، مقدار ارز قابل فروش ، کشور یا بانک که ارز در آن وجود دارد ، شرایط پرداخت به ریال .
این پیشنهاد ابتدا به اطلاع صرافی ها می رسد و صرافی ها از طریق سامانه درخواست خرید خود را ثبت می کنند این درخواست ارز مورد درخواست و حساب مقصد جهت انجام حواله را مشخص می کند و به اطلاع صادرکننده می رساند و صادر کننده بر حسب تمایل خود یک یا چند صرافی را مشخص می کند .
بعد از انتخاب صراف بر حسب اینکه صادر کننده صدور حواله به بعد یا قبل از دریافت وجه مشخص کند دو حالت وجود دارد :
حالت اول : صدور حواله بعد از وجه ریالی زمانی است که صادرکننده مقدار ارز فروشی را مشخص می کند و شماره حسابی جهت پرداخت ریالی ثبت می کند و این مشخصات به اطلاع صرافی می رسد و صرافی پرداخت ریالی را انجام می دهد و اطلاعات شناسه پرداخت را در سامانه ثبت می کند. بعد از اینکه صادر کننده مطمئن شد ریال به حسابش واریز شده است صدور حواله را انجام می دهد و اطلاعات را ثبت می کند و صرافی هم بعد از اطمینان از حواله به حساب زینفع رسید ختم معامله را در سامانه انجام می دهد .
حالت دوم : صدور حواله قبل از دریافت وجه ریالی در این حالت ابتدا صادر کننده مقدار ارز فروشی و شماره حساب در سامانه قید و صدور حواله را انجام می دهد بعد از آن صراف پرداخت ریال را انجام و ثبت می کند و هنگامی که صادر کننده مطمئن شد وجه ریالی به حسابش واریز شد ختم معامله را انتخاب می کند .
جهت هماهنگی برای ثبت سفارش و ترخیص کالا با ما بازرگانی میرزالو مشاوره نمایید .